Team Dufec

Bart Kerseboom

Carolien Bollen

Caspar van Lissum

Ferry de Bruin

Hein Vermeeren

Hülya Akçe

Kenneth Zegers

Kim van Gerwen

Koen de Groot

Mark Mulders

Noury Verwijst

Rob Croes

Roel Ermens

Thomas Tepe

Ons verhaal

1987-1989: Olaf Rutten richt enquêtebureau Dufec op voor het uitvoeren van veldwerk voor onderzoeken in het verkeer en openbaar vervoer. Verkeerskundigen en adviseurs hoeven zich niet langer bezig te houden met de rompslomp rondom dataverzameling, vanaf nu kunnen ze bij Dufec terecht.

1990-2003: De formule werkt en Dufec groeit uit tot een grote speler in mobiliteitsonderzoek. Van een telling in een kleine gemeente tot telprogramma's voor Rijkswaterstaat. Van een parkeertelling in een woonstraat tot enquêteren in 8.000 busritten. Van registraties met waarnemers tot metingen met slangtellers en anpr-camera's.

2004-2008: Olaf Rutten draagt de dagelijkse leiding van Dufec over aan Rob Croes en Roel Ermens. Rob is verantwoordelijk voor de dataverzameling, Roel voor de dataverwerking en Olaf zet op de achtergrond de lijnen uit. Dufec groeit door en ontwikkelt onder andere Basec, een digitale archiefkast voor verkeerstellingen. 

2009-2016: Rob en Roel nemen Dufec over van Olaf. Het bedrijf staat stevig, maar ondervindt wel de gevolgen van de kredietcrisis. Een pas op de plaats, of zelfs een stapje terug, en de focus op hetgeen waar we goed in zijn: verkeersonderzoek. Na een paar lastige jaren komt Dufec, mede dankzij een sterk team, weer op het oude niveau. 

Vanaf 2017: Vanuit Tilburg is Antwerpen net zo ver als Utrecht, maar toch voeren we slechts af en toe onderzoek over de grens uit. In 2017 komt daar verandering in als we het raamcontract winnen voor het uitvoeren van verkeersonderzoeken voor de Vlaamse Overheid. We werken nu letterlijk van Den Helder tot Heerlen en van Hasselt tot Oostende.

Onze werkwijze

Beste meetmethode

Wat wilt u meten? Hoe lang wilt u meten? Hoe nauwkeurig moet er gemeten worden? Wat is het budget? En de belangrijkste vraag: wat wilt u weten? Allemaal vragen die bepalend zijn voor de meetmethode. 

Wij verzamelen data met waarnemers, telslangen, radar, laser en camera's en we verwerken alle soorten verkeerskundige data. We hebben vast en zeker een passend antwoord op uw onderzoeksvraag.

Geen gedoe

Data verzamelen en verwerken is een vak. Ons vak, al meer dan 30 jaar. Als u ons een opdracht geeft, nemen wij zoveel mogelijk werk uit uw handen. We regelen het onderzoek voor u, van A tot Z, zonder gedoe.

ISO gecertificeerd

Wij verzamelen en verwerken verkeerskundige data. Wat we doen, doen we:

  • Goed: we leveren betrouwbare data en informatie
  • Op tijd: we halen onze deadlines
  • Duurzaam: we hebben aandacht voor mens, maatschappij en milieu
  • Veilig: we gaan zorgvuldig om met uw data en met de privacy van weggebruikers
  • Met een glimlach: we doen het graag

We hebben hiervoor een managementsysteem opgezet en in maart 2022 zijn we gecertificeerd voor ISO 9001: kwaliteit, ISO 14001: milieu en ISO 27001: informatiebeveiliging.

       

Opdrachtgevers en partners

Wij werken voor wegbeheerders, ingenieurs en adviseurs en we werken samen met specialisten in data-inwinning.